miercuri, 27 aprilie 2011

Istoric

               În anul 1963, la marginea localităţii Halânga, situată la 3 km de municipiul Drobeta Turnu Severin, pe un teren cu o suprafaţă de 18 ha, sub cerul liber se ridica prima şcoală tehnică veterinară din judeţul MEHEDINŢI. Şcoala a început să funcţioneze cu 3 clase de elevi, una formată din elevi mehedinţeni, celelalte două aduse din judetul Dolj şi Constanţa şi cu material didactic transferat de la Calafat. Clădirea şcolii a fost ridicată de personalul angajat al şcolii şi de către elevi, care au pus mână de la mână, cărămidă peste cărămidă, au pus suflet, seriozitate, pentru ca totul să devină trainic.
        Toată munca a fost coordonată şi supravegheată de doamna directoare Eleonora Covrig. Corpul profesoral era format dintr-un medic veterinar, un inginer agronom şi zootehnist şi doi profesori de cultură generală. În anul 1966 se ridica clădirea internatului şi a cantinei de astăzi. În acelaşi an se transforma în "Liceu Agricol", cu 3 meserii de bază: tehnician veterinar, horticultură si zootehnie, se măreşte numărul cadrelor didactice, existând şi 7 maiştri instructori. 
             În 1975 se înfiinţează ferma zootehnică didactică, ce includea un număr de 60 de capete de porci, rasa Marele Alb, 4 vaci de lapte, rasa Holstein şi 10 stupi de albine. Ferma era deservită de 5 angajati, îngrijitori de animale.
           Ulterior, oferta educaţională a şcolii s-a diversificat pe mai multe domenii ale învăţământului agricol, cuprinzând şi domenii anexe: industrie alimentară, agroturismul montan, comerţul, contabilitatea, dar şi domenii tehnice: mecanic şi electromecanic.
 În prezent, unitatea funcţionează în două schimburi şi şcolarizează un număr de 825 elevi. Căminul şi cantina unităţii asigură găzduirea unui număr de 70 de elevi interni, atât din judeţul Mehedinţi, cât şi din judeţul Gorj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu