miercuri, 22 februarie 2012

Proiect ID 64001 “Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare “

Descrierea proiectului

Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin derulează împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, proiectul „Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare”, ID 64001 ce urmăreşte consilierea a 6000 de elevi din cele două judeţe în vederea orientării profesionale.
Cu o valoare totală de 20.111.314 lei, proiectul „Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare” a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, din Fondul Social European, urmând să se deruleze pe o perioadă de 36 de luni.
Dincolo de asistarea elevilor în planificarea timpurie a carierei, prin proiect a fost creată o reţea de consiliere şi orientare profesională pentru cele două judeţe partenere şi o platformă virtuală comună. Tot prin proiect au fost înfiinţate 40 de centre de informare şi două Centre de Coordonare şi Informare, cadrele didactice din aceste centre urmând să consilieze un număr total de 6.000 de elevi în alegerea unei specializări în concordanţă cu cererea pieţei muncii.
Prin acest proiect se urmăreşte nevoia de a corela aspiraţiile elevilor înmatriculaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar cu ofertele educaţionale şi cu cererea pieţei muncii. Reţeaua de consiliere şi de consilieri, platforma virtuală, ghidurile de consiliere pentru diriginţi şi consilieri, vizitele efectuate la agenţii economici, dezbaterile cu experţii, precum şi seminariile, vin toate în întâmpinarea nevoii de a ajuta elevii să aleagă o specializare în concordanţă cu cererea pieţei care, ştim cu toţii, este într-o permanentă schimbare.

PIC 10 – Grup Şcolar Agricol Halînga

În cadrul unităţii noastre funcţionează, din 2011, un Punct de informare şi consiliere (PIC), care are arondate următoarele şcoli:
Şcoala cu clasele I-VIII „Dumitru Craşoveanu” Izvoru-Bîrzii
Şcoala cu clasele I-VIII Brezniţa Ocol
Şcoala cu clasele I-VIII Malovăţ

Informatii suplimentare despre proiect puteti obtine accesand site-ul dedicat consilierepentrucariera.kalos.ro